,

Carabassa rostida amb formatge de cabra

 

 

 

Ingredients: 

  • Carabassa
  • Formatge
    de cabra
  • Romer
  • Sal i
    pebre
  • Oli
    d’oliva

 

Elaboració

Posar a
escalfar el forn a 180º.
 

Tallar
la carabassa a llesques, com si fos meló. Posar-la en una safata per anar al
forn. Salar i pebrar. Afegir un raig d’oli i una branca de romer.
 

Coure al forn a 180º durant uns 25/30 minuts, dependrà del
forn i també de la textura de la carabassa. 

Servir la carabassa calenta amb dauets de formatge de cabra,
que es desfarà amb l’escalfor.

 

 

 

 

 

 

Nota: 

Per a la recepta hem utilitzat carabassa de la varietat “de torrar”, que aquesta tardor hem collit al nostre hort.  Vam cobrar les llavors a LesRefardes, una cooperativa que distribueix llavors ecològiques, que han estat cedides
per agricultors que les han guardat, seleccionat durant generacions, juntament
amb una valuosa informació agronòmica i cultural. 

L’origen de les llavors de les carabasses de torrar són del
pagès Antoni Font, d’Almenar (Segrià). 

Produeix fruits d’uns tres quilos, de carn d’un taronja
intens, molt dolça. Es conserva tot l’hivern i s’usa per “torrar” o escalivar
al forn o fer cremes. A casa l’hem cuinat tal i com us expliquem en aquesta recepta i també en puré.

La producció d’aquesta tardor ha estat poqueta, cal dir que van fer goig a algú que no respecta la propietat privada i un
dia, en arribar a l’hort, vam tenir la sorpresa que les carabasses més
boniques havien desaparegut.