Cassoleta de fesols del ganxet amb cloïsses i carxofa
En esta ocasió, hem preparat la recepta a la cuineta de llenya i amb una cassola de gres comprada fa molts anys a la Fira de la Terrissa de la Galera. Avui no hem pensat a fer les fotos dels diferents passos de la recepta, però no té cap complicació. Respecte a les quantitats dels ingredients, anirà en funció del nombre de comensals i del pressupost, sobretot per les gambes roges i les cloïsses.
Ingredients
- Fesols del ganxet
- Cloïsses
- Gamba roja
- Carxofes
- Ceba
- Primentó verd
- All
- Tomata
- Julivert
- Brou de peix
- Oli
- Sal
Elaboració:
Posar oli a la cassola i fregir les gambes. Reservar. Fer el sofregit amb la ceba (trinxada ben menuda), el primentó verd, l’all i la tomata. Afegir les carxofes, deixar-les que es vagin cuinant un parell de minuts amb el sofregit i posar una mica de brou de peix. Deixar coure fins que les carxofes estiguen a punt. Afegir les cloïsses i quan comencen a obrir, incorporar els fesols del ganxet cuits. Deixar coure uns minuts perquè s’integren els sabors, si fa falta, afegir una mica de brou. A l’últim moment, cal afegir una mica de julivert picat i les gambes. I parell de minuts més i plat acabat.