Pollastre a l’Aldover
Esta és una recepta que a casa anomenem pollastre a l’estil Aldover, que queda com un confitat. Es posa tot en cru, pel que és molt pràctic i fàcil de preparar, però el resultat és molt bo.
Primer les cebes tallades a trossos, al damunt el pollastre, la cabeça d’alls, el pebre, les herbes i el llorer. Mig gotet d’oli d’oliva i un raig de vi ranci (no molt, perquè si no hi haurà massa líquid).
Es tapa i es deixa coure a foc lent fins que la ceba s’ha cuit.
En esta ocasió, també li hem posat un tros de llima confitada en sal, que li dóna un aroma cítric molt bo i un polsim de Ras el Hanout, una barreja d’espècies que se sol utilitzar al cuscús i que, a més de sabor li donarà un punt de color, ja que una de les espècies és la cúrcuma.
Fregir uns xampinyons i afegir-los a l’últim moment.
Ingredients:
- 1 pollastre tallat a trossos
- 2 cebes grosses
- 1 cabeça d’alls
- 7 o 8 grans de pebre negre
- Herbes aromàtiques (sajolida i orenga)
- Vi ranci
- Sal
- Oli d’oliva
- Xampinyons