,

Carquinyols de tomàquets secs

 
Fa temps vaig veure una recepta molt original: carquinyolis de tomàquets secs amb parmesà. Aquest passat dissabte vaig decidir preparar-los, vaig pensar que amb una anxova al damunt i una cerveseta ben fresqueta seria un bon aperitiu.
 
Justament vaig adonar-me’n que no em quedava parmesà a la nevera i el vaig substituir per un formatge curat de cabra. A la recepta original no s’inclou una mica de llevat en pols, del tipus Royal. Jo tampoc en vaig posar però quan repeteixi la recepta, en posaré una culleradeta, com amb els carquinyols tradicionals.
 
Si voleu fer-ne aquí teniu els ingredients i el procés d’elaboració:
 
Ingredients:
  • 1 ou
  • 150 grs de farina
  • 50 grs de sucre
  • 1 xorret d’oli d’oliva
  • 1 polsim de sal
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Pebre negre molt
  • Nou moscada
  • 8 tomàquets secs
  • 2 o 3 cullerades de formatge de cabra curat o parmesà

 

Elaboració:
Barregeu l’ou amb el sucre, afegiu l’oli, la sal, el pebre i la nou moscada,  la farina i el llevat. Quan tingueu la massa feta, afegiu els tomàquets secs tallats a trossos petits (prèviament haureu posat els tomàquts en remull amb aigua calenta durant uns 15 minuts) i el formatge ratllat.
 
Barregeu bé amb la massa. Dividiu la massa en dos i feu unes barretes d’uns tres centímetres d’ample i un de gruix. Poseu-les en una llauna. Pinteu amb ou batut i
coeu al forn durant uns 15 minuts a 180º. Retireu la llauna i amb compte de no cremar-vos, talleu les barretes a llesques. Torneu a posar les llesques al forn fins que estiguin ben cruixents, uns 7 minuts.
 
Acompanyeu de formatge de cabra, una tapenade d’olives, una anxova, …