,

Vedella estofada amb vi negre

Ingredients per a 4 persones:

  • 600 grs. de vedella (jarret o de llata)
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 2 carlotes
  • 2 grans d’all
  • 1 branqueta de frígola
  • 1 got gran de vi negre de la Terra Alta
  • Pebre
  • Sal
  • Oli
  • Farina

Elaboració:
Salpebreu la vedella i enfarineu-la lleugerament. Poseu una paella amb oli d’oliva al foc i fregiu la carn. Reserveu. Coleu l’oli i poseu-ne la quantitat necessària en una cassola i sofregiu les verdures, que haureu tallat a trossos gruixuts. Afegiu la frígola.


Quan les verdures hagin enrossit, torneu a posar la carn i aboqueu el vi engre. Deixeu evaporar l’alcohol i afegiu aigua, fins cobrir lleugerament la vedella i les verdures.


Rectifiqueu de sal i deixeu coure fins que la carn estigui toba. Si ho preferiu podeu passar la salsa pel passapurés.


Ens va sobrar una mica de salsa de la vedella estofada i com som del parer que no s’ha de llençar el menjar, sinó que s’ha d’aprofitar tot, a la nit per sopar vam bullir un grapat d’espaguettis i els vam barrejar amb la salsa. D’acompanyament unes favetes saltades, les primeres que mengem aquesta temporada.