Mandonguilles amb sípia i picada de xocolata
Uns dels grans clàssics de la cuina catalana, mar i muntanya.
Ingredients (4/5 persones):
- 400 grs de picolat ( barrejat entre vedella i porc)
- 400 grs de sípia
- 2 cebes mitjanes
- 4 tomàquets
- 150 grs de pesols cuits
- Sal
- Oli
- Per a les mandonguilles:
-1 ou
-1 gra d’all
-Julivert
-Sal i pebre
-Pa ratllat
- Per a la picada:
-1 gra d’all
-Julivert
-12 ametlles
-1 presa de xocolata negra
Elaboració:
Feu les mandonguilles barrejant la carn, l’ou, el julivert, l’all, la sal, el pebre i el pa ratllat. Treballeu aquesta massa i aneu donant forma a les mandonguilles. Paseu-les per farina i les aneu fregint en una paella amb oli d’oliva.
Quan les tingueu fregides, les reserveu en un plat damunt de paper absorvent.
Coleu l’oli, per treure restes de farina. En una cassola poseu aquest oli i feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet ratllat (en aquesta ocasió, nosaltres hem aprofitat una resta de sofregit que ens havia sobrat d’una recepta anterior).
Quan el sofregit estigui fet, afegiu la sípia tallada a trossos.
Doneu unes voltes (durant un parell de minuts) i afegiu aigua, just per cobrir la sípia i deixeu coure a foc moderat fins que estigui quasi tova.
Mentres es cou la sípia feu la picada amb l’all, les ametlles, el julivert i la presa de xocolata neggra.
Afegiu les mandonguilles i els pesols a la cassola. Tot seguit afegiu la picada, deixatant-la amb una mica d’aigua. Si fes falta, podeu afegir una mica d’aigua a la cassola. Deixeu coure tot junt durant uns 7 o 8 minuts.
Aquest plat, com la majoria de guisats, és més gustós a l’endemà de preparar-lo.
Nota: Si no us agrada el gust de la xocolata als plats salats, podeu fer la picada eliminant la presa de xocolata.
Nota: Si no us agrada el gust de la xocolata als plats salats, podeu fer la picada eliminant la presa de xocolata.
.