Una coca de tardor per aprofitar els últims codonys de la temporada. 
 
Ingredients:
  • 3 codonys
  • 1 got aigua tèbia
  • 1/2 got oli d’oliva
  • 1 ou
  • 15 grs de llevadura premsada
  • 1 polsim de sal
  • Farina de força (la que entri)
  • Canyella
  • Sucre
  • Anís
 
Elaboració:
Bateu l’ou i afegiu l’oli d’oliva. Quan sigui ben batut, afegiu la llevadura (que haureu desfet amb una mica d’aigua tèbia). Poseu l’aigua, el polsim de sal i la farina poc a poc. Treballeu la massa fins que sigui fina i elàstica. Deixeu-la en un bol tampada amb film transparent fins que dobli de volum (dependrà de la temperatura però ben bé 1 hora).
Escampeu la massa damunt d’una llauna untada amb oli. Talleu a grills els codonys i repartiu-los per la coca. Espolseu canyella en pols i un bon grapat de sucre pel damunt dels codonys. Per acabar, tireu un rajolí d’oli i unes gotes d’anís.
Poseu al forn a temperatura mitja fins que la coca sigui cuita (aprox. 30 minuts).


Recepta relacionada: Codonyat