Coca de codonys
Una coca de tardor per aprofitar els últims codonys de la temporada.
Ingredients:
- 3 codonys
- 1 got aigua tèbia
- 1/2 got oli d’oliva
- 1 ou
- 15 grs de llevadura premsada
- 1 polsim de sal
- Farina de força (la que entri)
- Canyella
- Sucre
- Anís
Elaboració:
Bateu l’ou i afegiu l’oli d’oliva. Quan sigui ben batut, afegiu la llevadura (que haureu desfet amb una mica d’aigua tèbia). Poseu l’aigua, el polsim de sal i la farina poc a poc. Treballeu la massa fins que sigui fina i elàstica. Deixeu-la en un bol tampada amb film transparent fins que dobli de volum (dependrà de la temperatura però ben bé 1 hora).
Escampeu la massa damunt d’una llauna untada amb oli. Talleu a grills els codonys i repartiu-los per la coca. Espolseu canyella en pols i un bon grapat de sucre pel damunt dels codonys. Per acabar, tireu un rajolí d’oli i unes gotes d’anís.
Poseu al forn a temperatura mitja fins que la coca sigui cuita (aprox. 30 minuts).
Recepta relacionada: Codonyat
Recepta relacionada: Codonyat